CLT Youth Academy

De Youth Academy van het Centrum voor Levende Talen (CLT) in Leuven neemt jongeren (5-15 jaar) mee op sleeptouw in de wondere wereld van het Frans of het Engels. Gedreven monitoren leren de kinderen via speelse en creatieve activiteiten op een zeer ontspannen manier de nieuwe taal kennen. De kinderen worden in kleine groepjes verdeeld volgens leeftijd.

Spelenderwijs leren maakt leren leuk!

Het Centrum voor Levende Talen (CLT) heeft jarenlange ervaring in taalonderwijs. Vanaf 2021 orgniseert de CLT Youth Academy taalkampen voor kinderen en jongeren (5-15 jaar) tijdens de schoolvakanties. De voorbije jaren werden deze kampen georganiseerd door het BLCC maar einde 2020 werd dit overgedragen naar het CLT.  Samen met het BLCC zorgen we voor een vlote verdracht van de kennis en expertise. Onze methode is gestoeld om wetenschappelijk onderzoek, ondersteund door de KU Leuven.

In de voormiddag gaan we intensief met de taal aan de slag door te zingen, knutselen, rollenspelletjes te doen, toneeltjes te spelen of leuke oefeningen te maken. Samen met onze enthousiaste monitoren ontdekken de kinderen de vreemde taal. In de namiddag blijven we voortdurend Frans of Engels praten. Alleen dompelen we ons op een nog speelsere manier onder in het Engels of het Frans, door spelletjes te spelen en ons lekker uit te leven. Zo leren de kinderen al doende en spelenderwijs!